Klid v Edenu: majitel stadionu se dohodl s věřiteli

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
12. 7. 2013 16:15
Šance, že zadlužený stadion své vleklé finanční potíže ustojí, roste
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Radnice a další investoři, již před lety nakoupili prostřednictvím makléřské firmy Key Investments dluhopisy společnosti E-Side Property, vlastníka fotbalového stadionu v Edenu, mohou být klidnější. Roste šance, že zadlužený stadion své vleklé finanční potíže ustojí - alespoň pro nejbližší měsíce.

Jeho majitel se totiž dohodl na restrukturalizaci dluhů s největšími věřiteli.

Píše o tom ve svém aktuálním vydání deník Insider s tím, že se klid dá čekat i přes to, že je E-Side stále ohrožen nejen vlastními potížemi, ale navíc i zárukami za další obchody zprostředkované Key Investments, hlavně za dluhopisy insolventní firmy Borsay.

Majitel E-Side, tedy firma Kingwater Holdings Limited, uzavřel dohodu s největšími věřiteli - Českou spořitelnou a stavební firmou Hochtief. První fáze dohodnuté finanční restrukturalizace je čerstvě u konce, Kingwater to v pátek oznámil v tiskové zprávě.

Klesá tak riziko, že zadlužená E-Side, kterou loni označily renomované auditorské firmy BDO a PWC v analýze za předluženou a zralou na bankrot, skutečně v dohledné době padne. Kdyby se tak stalo, utrpěl by držitel dluhopisů splatných v roce 2024 už teď mnohamilionové škody.

Přečtěte si podrobnou analýzu Zuzany Kubátové v deníku Insider: Jaký je ozdravný plán společnosti E-Side Property? A jaké je zákulisí celého příběhu stadionu Eden?

 

Právě se děje

Další zprávy