Kellnerova skupina PPF vydělala o desítky miliard méně

Ekonomika Ekonomika
9. 11. 2009 16:45
Na ziscích se nepodepsala krize, ale spojení s Generali.
Skupina PPF sice vydělala méně, ale nebylo to kvůli krizi.
Skupina PPF sice vydělala méně, ale nebylo to kvůli krizi. | Foto: PPF

Praha - Namísto 70 miliard korun jen 3,5 miliardy vydělala v letošním prvním pololetí skupina PPF. Vyjádřeno v eurech vydělala skupina 137 milionů namísto 2, 732 miliard eur.

Podle zprávy, kterou společnost rozeslala je hlavní příčinou propadu čistého zisku transakce se Skupinou Generali při níž vznikl holding Generali PPF v němž má skupina Petra Kellnera podíl 49 procent.

„Protože jsme během uvedeného období investovali do řady aktiv a neuskutečnili žádné velké prodeje, z nichž každý byznys developer generuje významné výnosy, pokládám čistý zisk 137 milionů eur za dobrý výsledek," uvedl ve zprávě Jiří Šmejc, akcionář PPF.

V letošním prvním pololetí o 5, 6 procenta poklesla aktiva skupiny na výsledných 10, 129 miliard eur. Základní kapitál se zvýšil o 1, 4 procenta na 3, 777 miliard eur.

Ve druhém pololetí výsledky skupiny ovlivní mimo jiné i nákup většinového podílu ve společnosti Eldorado, která je největším ruským prodejcem elektroniky a domácích spotřebičů. PPF také spojila síly se skupinou J&T a Danielem Křetínským, aby vytvořila EP holding, který se má soustředit na investice do energetiky a průmyslu v Česku a na Slovensku.

 

Právě se děje

Další zprávy