Kellner má zálusk na vydavatele Hospodářských novin

hpv, aju
26. 6. 2008 10:00
Zájem o koupi Economie projevila společnost PPFI
Hospodářské noviny 7.-9.3.2008.
Hospodářské noviny 7.-9.3.2008. | Foto: Aktuálně.cz, repro Tomáš Adamec

Praha - Závod o koupi jednoho z největších vydavatelských domů v Česku vrcholí. Majitel společnosti Economia, která vydává mimo jiné Hospodářské noviny nebo týdeník Ekonom, skupina Handelsblatt už se probírá nabídkami nejvážnějších zájemců. A podle zjištění deníku Aktuálně.cz jde také o společnost spřízněnou s nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem, vládcem impéria PPF.

Mezi vážnými zájemci totiž figuruje také PPF Investments, které se často přezdívá Kellnerovi bankéři.

"PPF Investments skutečně vyjádřila svůj zájem o Economii," potvrdil Aktuálně.cz Jan Piskáček, mediální zástupce PPFI.

Firmy spojené s Petrem Kellnerem nejsou v mediálním světě nováčkem. Jejich nejznámější investicí v médiích je renomovaný časopis Euro.

Čtěte více: Za vydavatelství Economia nabízí nejvíce Mladá fronta

Podle dřívějších informací serveru Týden.cz je nejvážnějším zájemcem vydavatelství Mladá fronta, do jejíhož portfolia patří například deník E15 nebo časopis Strategie. Ta totiž podle zdrojů serveru nabídla nejvyšší cenu, která má být pro Handelsblatt rozhodující.

Majetkové pozadí firmy je podle Týdnu nejasné, vlastní ji offshoreová společnost European Financial Trust registrovaná na ostrově Dominica.

Podle novináře Fabiana Golga, který ve vydavatelství pracoval, firmu ve skutečnosti řídí podnikatel František Savov. Jeho jméno figuruje v kauze ztracené půlmiliardy z České konsolidační agentury.

Na prodej Hospodářských novin jako první upozornil server Aktuálně.cz.

Čtěte více: Kolem Hospodářských novin krouží majitel Blesku

 

Právě se děje

Další zprávy