Karlovarský porcelán vyplatil polovinu mezd za říjen

Ekonomika Ekonomika
21. 11. 2008 15:42
Kdy bude doplacena lidem zbývající část mezd, se zatím neví
Výroba v porcelánce by měla běžet ještě minimálne dva týdny. Zakázky podnik má, horší je to s penězi na provoz.
Výroba v porcelánce by měla běžet ještě minimálne dva týdny. Zakázky podnik má, horší je to s penězi na provoz. | Foto: Ondřej Besperát

Karlovy Vary - Společnost Karlovarský porcelán vyplatila svým zaměstnancům polovinu mezd za říjen. Že peníze lidem na účet skutečně přišly, potvrdila podle Finančních novin předsedkyně odborů Marcela Dubová. Zároveň se podařilo zaplatit také zálohu na dodávky elektřiny a plynu na příští týden.

Výrobu ve všech závodech se tak podaří udržet do konce listopadu, ale v omezené podobě. Podnik totiž nejede na plnou kapacitu.

Kdy bude lidem vyplacena druhá polovina říjnových mezd, zatím není jisté. Vedení porcelánky by údajně mělo vyplatit zbylé peníze do konce listopadu. "Jestli je dostaneme najednou, nebo zase ve více splátkách, to ale nevíme. Pro lidi je dobrá každá koruna. Navíc se blíží Vánoce, které letos asi příliš veselé nebudou. Hlavně, že stále vyrábíme," uvedla Dubová.

Karlovarský porcelán je největším českým výrobcem užitkového porcelánu. Nejstarší závod byl založen roku 1794 v Klášterci. Před několika týdny vyhlásila porcelánka úpadek. Insolvenční řízení bylo zahájeno také s dceřinou společností Concordia Lesov.

Čtěte více:

 

Právě se děje

Další zprávy