Kalouskův úřad zastavil správní řízení se Sazkou

ČTK ČTK
17. 6. 2011 18:20
Společnosti hrozilo odnětí povolení k provozování číselných loterií či sázek
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Petr Protivánek

Praha - Ministerstvo financí zastavilo správní řízení s loterijní společností Sazka, v rámci kterého hrozilo Sazce odnětí povolení k provozování číselných loterií, kurzových sázek, internetových kurzových sázek a videoloterijních terminálů.

Sazka uhradila téměř 67 milionů korun, které státu dlužila na správních poplatcích.

"Za opožděnou platbu ale dostane od finančního úřadu pokutu," řekl v pátek mluvčí ministerstva Ondřej Jakob.

"Vzhledem k tomu, že Sazka postupně, a to 24. května a 6. června, všechny správní poplatky uhradila, byla správní řízení zastavena. Ministerstvo zároveň vyzvalo Finanční úřad pro Prahu 1, aby společnosti Sazka z důvodu opožděného zaplacení správních poplatků udělil pokutu," uvedl dnes Jakob.

Ministerstvo podle něj doporučilo, aby úřad při stanovení pokuty vyšel z institutu úroku z prodlení podle daňového řádu.

Kalouskův úřad již dříve vedl se Sazkou správní řízení o dočasném zastavení provozování všech číselných loterií. Důvodem bylo nevyplacení více než 103milionové výhry. Sazka výhru na konci května doplatila a resort následně řízení zastavil.

V současnosti tak ministerstvo nevede se Sazkou žádné správní řízení, .

"Je to další z kroků, které vedou ke stabilizaci společnosti," komentovala rozhodnutí mluvčí insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky Lenka Tichá.

 

Právě se děje

Další zprávy