J&T hodlá v Tatrách vybudovat luxusní horská střediska

Ekonomika Ekonomika
6. 4. 2010 15:29
Nové sjezdovky však vznikat nebudou, půjde jen o zlepšení služeb
Nové sjezdovky prý v Tatrách vznikat nebudou
Nové sjezdovky prý v Tatrách vznikat nebudou | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Přes tři miliardy korun hodlá v příštích třech až čtyřech letech investovat společnost Tatra Mountain Resorts (TMR), kterou založila skupina J&T, ve Vysokých a Nízkých Tatrách. Pokud své záměry uskuteční, půjde o největší investici do turistického byznysu ve středoevropském regionu.

O záměru informovaly Hospodářské noviny.

"Zhruba 40 milionů máme na akvizice nových projektů, zbývajících 90 milionů eur je na investice. Půjdou hlavně do infrastruktury našich lyžařských středisek v Tatrách," řekl HN předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Jedno ze středisek je v Jasné pod Chopkom v Nízkých Tatrách, druhé ve Skalnaté dolině ve Vysokých Tatrách. Střediska budou určena pro náročnou bohatší klientelu. Nepočítá se však s výstavbou nových sjezdovek, nýbrž pouze s jejich vylepšením, zvýšením kapacity lanovek a podobně.

Stále tu bude laciněji než v Alpách

"Jasná, to je dnes les s hotely. Lomnice zase park s hotely. Chceme tu postavit nová polyfunkční centra, přivést sem večerní život," vysvětluje Hlavatý. "V Tatrách se dlouho neinvestovalo, movitější zákazníci odešli za lepšími službami do Alp," dodává Hlavatý, podle něhož chce TMR tento trend zastavit.

Proto podle něho obě střediska také zůstanou lacinější než Alpy. Například ceny skipasů mají zůstat na 80 procentech těch v Alpách.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy