Jízdenka na léto nabídne neomezené cesty po železnici

Petr Kučera Petr Kučera
10. 6. 2013 12:15
České dráhy zopakují akci z loňského roku. V celé síti lze jezdit 14 dnů za tisícovku
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: České dráhy

Praha - Neomezené cestování v celé síti Českých drah nabídne i letos v červenci a srpnu Jízdenka na léto. Firma se rozhodla zopakovat úspěšnou akci z loňského roku. Potvrdil to mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Stejně jako loni mohou speciální nabídku koupit držitelé In-karty nebo karty ISIC, za čtrnáctidenní jízdenku zaplatí 990 korun. Oproti loňskému roku ji navíc mohou využít také ostatní zájemci, ovšem za vyšší cenu 1190 korun.

Jízdenka platí čtrnáct po sobě jdoucích dnů, nejdříve 1. července a nejpozději 30. srpna. Pokud začne platit až v posledních srpnových dnech, nelze ji využít později než 30. srpna - platnost se tedy v praxi zkrátí, přičemž cena zůstane stejná.

Předprodej začíná 5. června. Jízdenka není přenosná, je na ní uvedeno jméno a příjmení cestujícího. Při kontrole jízdních dokladů se proto cestující musí prokázat i jakýmkoliv platným průkazem s fotografií a jménem (občanský průkaz, řidičský průkaz a podobně), případně In-kartou nebo průkazem ISIC.

Síťová Jízdenka na léto platí vždy pro jednu osobu. Počet jízd ani jejich délka během čtrnáctidenní platnosti není omezena. Jízdenka platí pro druhou vozovou třídu, případný doplatek do první třídy si lze vždy jednorázově přikoupit.

Nabídka platí pouze pro vlaky Českých drah, tedy nikoliv pro soukromé dopravce. Nelze ji proto využít ve spojích RegioJet a Leo Express na trase mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou, ani na některých regionálních spojích, například z Mariánských Lázní do Karlových Varů přes Bečov nad Teplou nebo mezi Libercem a Hrádkem nad Nisou.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas další aktuality a rady!

 

Právě se děje

Další zprávy