Jednání o Temelínu začala. Smlouva bude až v roce 2012

Radek Pecák Radek Pecák
10. 3. 2010 16:15
Dnes se ještě setkali všichni tři uchazeči najednou
Foto: Archiv Jaderné elektrárny Temelín

Praha - Začíná jít do tuhého. Už dnes se v sídle ČEZu sešli všichni uchazeči o získání zakázky na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. O setkání informoval mluvčí firmy Ladislav Kříž.

Setkání se účastnili najednou představitelé všech tří uchazečů. Tedy sdružení Westinghouse Electric Company LLC a Westinghouse Electric Company Czech Republic s. r. o.; sdružení ŠKODA JS a.s. a JSC Atomstroyexport a JSC OKB Gidropress i AREVA NP S.A.S.

"Cílem tohoto informativního setkání bylo zahájit proces jednání před podáním nabídek  za účelem nalezení  jednoho či více vhodných řešení způsobilých splnit potřeby a požadavky ČEZ, a. s," informoval Kříž.

Nezávazná jednání letos, podávání nabídek příští rok

ČEZ pak hodlá tato řešení zapracovat do zadávací dokumentace, která bude sloužit uchazečům jako podklad k vypracování nabídky.

"Předpokládáme, že proces jednání před podáním  nabídek bude ukončen ještě v letošním roce a následně budou všichni kvalifikovaní uchazeči vyzváni k podání nabídek," sdělil mluvčí.

Nabídky by měli uchazeči podávat během příštího roku, následně proběhne hodnocení a smlouva s vítězným uchazečem by měla být podepsána v první polovině roku 2012.


 

 

Právě se děje

Další zprávy