iPad si mohou koupit i Češi. Ale neoficiálně

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
8. 4. 2010 15:46
Internetoví obchodníci berou registrace, pevná cena je už inzerována na aukčním portálu aukro
Foto: Reuters

Praha - Jen několik dní po svém uvedení na trh v USA si nový tablet iPad společnosti Apple mohou koupit i zákazníci v Česku. Z průzkumu agentury ČTK vyplývá, že ho prodávají takzvaní šedí dovozci na internetových serverech.

Oficiální prodej zatím na českém trhu zahájen nebyl, není ani znám termín, kdy se tak stane. Česko totiž přijde na řadu až po takových zemích, jako je Austrálie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Španělsko, Švýcarsko a Velká Británe, kde budeu prodeje zahájeny ještě tento měsíc.

Předpokládaný zájem o iPady je podle Tomáše Hodbodě ze srovnávače cen Heureka.cz obrovský. "Proto se nabídky v českých internetových obchodech objevují již nyní a některé e-shopy přijímají nezávazné objednávky, které budou vyřizovat postupně podle data rezervace. Postup bude tedy podobný jako v USA," řekl ČTK.

Orientační cena začíná na 12 999 Kč za iPad s pamětí 16 GB, iPad se 64 GB se nabízí od 17.999 Kč.

Nakupovat lze i na aukru

iPad, který ale zatím nepodporuje češtinu, je možné  koupit i na největším tuzemském aukčním serveru Aukro. Není ani nutno zúčastňovat se dražby, je možno koupit rovnou v rámci takzvané nabídky "kup teď. S pamětí 32GB je k mání za 15900Kč, verze 64GB je o dva tisíc dražší.  

iPad se začal na americkém trhu prodávat v sobotu za cenu od 499 dolarů, což je necelých deset tisíc korun. Dosud firma prodala půl milionu kusů. Již se také objevily první negativní ohlasy od uživatelů. Těm se nelíbí například dobíjecí režim přístroje, neúplná kompatibilita s ostatními zařízeními Apple či horší dostupnost připojení.

 

Právě se děje

Další zprávy