Inspektoři zavřeli Lidl v Prostějově. Našli tam myši

Radek Pecák Radek Pecák
24. 2. 2011 17:15
S firmou Lidl zahájí Česká zemědělská a potravinářská inspekce správní řízení

Prostějov - Zápach po výskytu hlodavců, mrtvé a živé myši a dokonce i stopy po myším trusu na některých potravinách. To vše našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v prodejně řetězce Lidl v Prostějově v ulici Újezd.

"Vzhledem k uvedeným nedostatkům byla prodejna neprodleně uzavřena. Opětovné otevření bude možné až na základě souhlasu SZPI po odstranění všech zjištěných nedostatků, které zajistí prodej zdravotně nezávadných potravin a hygienické podmínky prodeje v souladu s legislativou. S firmou Lidl Česká republika v.o.s. bude zahájeno správní řízení," informovala Petra Hoferková z oddělení komunikace SZPI.

Třetí případ ve dvou týdnech

Zákaz prodeje je podle Hoferkové zcela na místě. "Je povinností každého provozovatele, aby ve všech fázích uvádění potravin do oběhu zabránil jejich kontaminaci a dodržoval hygienický způsob prodeje. Za výše uvedených podmínek je prodej zcela nepřípustný," vysvětlila.

Prostějovský případ je již druhý v řadě v posledních dnech. Již minulý týden Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) informovala o uzavření dvou provozoven ve Středočeském kraji jiných majitelů. Také tam byly důvodem nevyhovující hygienické podmínky.

 

Právě se děje

Další zprávy