Hračky před Vánoci stojí až o tři čtvrtiny méně

Tereza Holanová Tereza Holanová
17. 11. 2011 9:39
V průměru se slevy pohybují mezi 15 a 20 procenty, nejčastěji zlevňují panenky a autíčka
Foto: Lucie Kalivodová

Praha - Předvánoční slevy dorazily do hračkářství. Dárky pro děti lze již nyní nakoupit o 4 až 75 procent levněji. Informovala o tom společnost Česká distribuční.

Ta sledovala akce v hračkářstvím Pompo, Dráčík a Bambule, kromě toho v hypermarketech Globus, Interspar a Tesco.

Nejvíce zlevnil dětský kamion

Z analýzy České distribuční vyplývá, že nejčastěji se slevy týkají panenek, které vyjdou v průměru o 17 procent levněji. Z chlapeckých hraček lze v akci koupit například autíčka, vláčky nebo letadélka, na kterých zákazník ušetří zhruba 24 procent.

V průměru se slevy pohybují mezi 15 až 20 procenty, mohou být ale i vyšší. Na společenských hrách kupující ušetří přibližně sto korun. V případě hraček pro malou hospodyňku se slevy pohybují okolo 23 procent, což může představovat až 700 Kč. Na nejvyšší slevy autoři srovnání narazili například u dětského kamionu nebo u již zmiňovaných panenek.

"Pokud rodiče například dceři koupí pět vybraných hraček v původní ceně zhruba 2600 korun, po slevě za ně zaplatí 1400 korun. Cena se tedy sníží téměř o polovinu.

U chlapců lze pět vybraných dárků v původní ceně 3200 Kč koupit za 1800 Kč a "Ježíšek" tak ušetří více než 40 procent," komentuje výsledky obchodní ředitelka České distribuční Michala Malčikovová. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy