Hotel Praha se zavírá. Nový majitel plány nezveřejnil

Ekonomika Ekonomika
18. 1. 2013 13:41
Zaměstnanci dostávali tento týden výpovědi
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Rozlehlý hotel Praha nacházející se v luxusní pražské čtvrti Hanspaulka přestane poskytovat hotelové služby. Během třiceti let jeho existence se zde konaly srazy fotbalových reprezentantů a bydleli zde politici i celebrity z uměleckého světa. Za všechny lze jmenovat například herce Toma Cruise s manželkou Nicole Kidmanovou.

O tom, že areál mění svého majitele, informoval online deník iDnes. V hotelovém byznysu v Česku jde o novinku - dosud zde nikdy takto velký hotel činnost neukončil.

Hotel, který byl otevřen v roce 1981, původně sloužil pro ubytování zahraničních vládních delegací. Hotel stojí na pozemku 100 000 metrů čtverečních a je obklopen velkou zahradou.

Uvnitř se kromě prezidentského apartmá a 136 dalších pokojů nachází i kinosál, bazén, restaurace a konferenční a společenské prostory.

Nový vlastník sídlí na Kypru

Nový vlastník zůstává v anonymitě.  "Zavolali si nás do kinosálu, kde nám řekli, že novým majitelem je Čech. Prý areál nechce dál provozovat jako hotel," popsal serveru iDnes jeden ze zaměstnanců, který tento týden dostal výpověď.
 
Propuštěno podle něj bylo i dalších téměř 50 pracovníků, zůstalo jich jen zhruba deset. 

O tom, jakému účelu bude hotel v budoucnosti sloužit, se tak jen spekuluje. Oficiálně je v obchodním rejstříku jako nový vlastník vedená kyperská společnost Maraflex Limited. Ta sídlí na stejné adrese jako několik společností nejbohatšího Čecha Petr Kellnera. Jitka Kadlecová z PPF však deníku iDnes řekla, že PPF hotel nevlastní. "Nikdy jsme hotel Praha nekoupili ani o tom neuvažovali," řekla.

Podívejte se na osud dalšího hotelu ze socialistické éry: 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké si vyberete hotely v Praze?

 

Právě se děje

Další zprávy