Heineken prodává více piva v Africe a Asii. Zisk rostl

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
25. 8. 2010 9:32
Čistý zisk za letošní první pololetí činil přes 17 miliard Kč
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Heineken

Amsterodam - Především díky výraznému navýšení prodejů v Africe a Asii dosáhl nizozemský pivovar Heineken v prvním pololetí  meziročně o 42 procent vyššího čístého zisku. Ten vzrostl na 695 milionů eur (přes 17 miliard Kč). 

Vliv na pozitivní výsledek mělo i snižování nákladů, píše se ve zprávě Heinekenu o hospodářských výsledcích za první pololetí.

Heineken je třetím největším producentem piva na světě a působí rovněž v České republice.

V Česku je Heineken trojkou

"Podmínky v Evropě a USA zůstaly náročné, dosáhli jsme však silného růstu objemu prodeje piva v Africe a Asii," uvedl v komentáři k výsledkům generální ředitel podniku Jean-François van Boxmeer.

Heineken v České republice vlastní pivovar Starobrno a Královský pivovar Krušovice. Předloni se navíc dohodl na koupi ústecké společnosti Drinks Union, která sdružovala pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora. Královský pivovar Krušovice byl letos přejmenován na Heineken Česká republika.

V současné době je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na tuzemském trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva. Loni pivovary skupiny Heineken Česká republika uvařily 2,62 milionu hektolitrů piva. Ve srovnání s předcházejícím rokem to bylo o 5,2 procenta méně.

 

Právě se děje

Další zprávy