Heineken jde na nádraží. První Lokál.ka je v Břeclavi

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
5. 4. 2013 16:21
Pivovarnická skupina má zájem obsadit i další větší restaurační prostory
Nádražní restaurace Heinekenu v Břeclavi
Nádražní restaurace Heinekenu v Břeclavi | Foto: Aktuálně.cz

Praha/Břeclav - Pivovar Heineken má zájem o nádražní restaurace Českých drah. Ty velké ve větších městech chce využít pro svůj nový gastronomický koncept Lokál.ka, napsal deník Insider v pátečním čísle.

První nádražní hospodu s interiérem stylizovaným do podoby vlaku otevřel Heineken v Břeclavi. "Rádi bychom v tomto projektu pokračovali. Momentálně sice nemáme v realizaci žádnou další nádražní hospodu, ale jen proto, že jsme zatím nezískali další vhodný volný prostor. Do budoucna nás nádraží zajímají, a pokud se břeclavský pilotní projekt osvědčí, rádi bychom Lokál.ky rozšiřovali do větší sítě," cituje Insider manažera rozvojových projektů Heinekenu Ladislava Pospíšila.

Nádražní Lokál.ka je náročná na prostor a hodí se pouze do větších nádražních budov. "Potřebujeme minimálně 350 metrů čtverečných, raději ale 500," uvedl Pospíšil.

Lokál.ka je v pořadí druhý tuzemský gastronomický koncept Heinekenu, kromě ní buduje síť krušovických hospod pod názvem Šalanda, stylizovaných interiérem a atmosférou do 30. let. Funkční jsou zatím čtyři, o dalších se jedná.

Heineken je světová pivovarnická trojka, na českém trhu drží 12 procent a také třetí pozici (za Prazdrojem a Staropramenem). V Česku působí od roku 2003, kdy koupil pivovar Starobrno, od té doby posílil o Krušovice (tato značka se stala v Česku jeho vlajkovou lodí) a skupinu Drinks Union.

Čtěte v placeném deníku Insider:

Co bude s nádražními restauracemi Českých drah?  Kdo kromě Heinekenu je chce provozovat?

 

Právě se děje

Další zprávy