Google zastavil projekt, který měl nahradit e-mail

Tomáš Fránek
5. 8. 2010 19:26
Velká sláva, která provázela spuštění projektu Wawe, končí
Foto: Reuters

Praha - Společnost Google zastavila projekt Wave, který měl nahradit e-mail.

Firma ho přitom s velkou slávou spustila teprve v květnu. Tak by vypadal e-mail, kdyby byl vynalezen dnes, hlásala tehdy.

Wave, kombinace e-mailu, instant messagingu a dalších funkcí, umožňuje uživatelům spolupracovat na dokumentech v reálném čase. Lidé tak mohou vidět úpravy a komentáře napsané jinými uživateli služby Wave, jakmile je napíší.

Wave vytvořili bratři Jens a Lars Rasmussenovi, kteří stojí také za Google Maps. Projektu ale nepodařilo získat dostatečné množství uživatelů. Google proto oznámil, že projekt končí.

"Úspěchy oslavujeme. V naší firmě je úplně v pořádku, když něco vyzkoušíme, neuspějeme a poučíme se z toho," citovala stránka CNET šéfa Googlu Erica Schmidta.

"Nemáme v plánu pokračovat ve vývoji Wave jako samostatného produktu, ale web budeme udržovat v provozu alespoň do konce roku, a technologii použijeme v jiných projektech Googlu," je napsáno v prohlášení firmy.

Stránku Wawe tak chce Google udržet nejméně do konce roku. Před jejím zavřením dá lidem možnost uložit si data a rozhovory.

 

Právě se děje

Další zprávy