Fortuna zvýšila ve čtvrtletí zisk na 11,3 milionu eur

Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
7. 5. 2013 9:39
Výsledek se meziročně zlepšil o více než třetinu, pomohlo hlavně online sázení
Foto: Fortuna

Praha - Sázková společnost Fortuna Entertainment Group hospodařila v prvním čtvrtletí letošního roku se ziskem ve výši 11,3 milionu eur.

V meziročním srovnání si tak polepšila o více než třetinu. Na výrazném zlepšení se nejvíce podílelo online kurzové sázení, které vykázalo dvouciferný nárůst.

"Navíc jsme poprvé ve čtvrtletí vykázali hodnotu EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů) také v loterii. To rovněž podpořilo naše hospodaření," komentuje pro online deník Aktuálně.cz Radim Haluza, generální ředitel společnosti  Fortuna Entertainment Group.

Podle něj dosáhl segment loterie zisku EBITDA ve výši 40 tisíc eur v porovnání se ztrátou 1,2 milionu eur z prvního čtvrtletí loňského roku. Firma tak dostála svému cíli, být během prvního pololetí letošního roku zisková i v loteriiích. 

Ve sledovaném období Fortuna přijala sázky v hodnotě 141,2 milionu eur. To představuje 24procentní meziroční nárůst oproti stejnému období loňského roku a 5,5procentní nárůst v porovnání s předchozím čtvrtletím. Nejvtěší měrou se na přijatých sázkách podílelo s 137,1 milionu eur sportovní sázení.

Celková výše hrubých výher vzrostla o devět procent na 33,5 milionu eur, přičemž hrubé výhry ze sportovního sázení po internetu se zvýšily o třetinu na 13,6 milionu eur.

Fortuna současně potvrdila, že plánuje na nadcházející valné hromadě navrhnout výplatu dividendy ve výši 0,67 eura na akcii. Celkem tak na dividendách hodlá vyplatit z loňského zisku a nerozděleného zisku let minulých 34,8 milionu eur.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009 a stala se největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Vedle Česka působí i na slovenském nebo polském trhu. 

 

Právě se děje

Další zprávy