Fortuna přiostřila, nabídne nejlevnější loterii v Česku

Tereza Holanová Tereza Holanová
26. 4. 2012 14:56
Sázení v jednom sloupečku vyjde o čtvrtinu levněji než u Sazky. Ta se ale nebojí
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sázkařská společnost Fortuna spouští 2. května novou číselnou hru Superloto. Ta má být zatím nejlevnější v Česku. Je to další tah, jak vytlačit Sazku z pozice lídra trhu, tvrdí zástupci Fortuny.

Vsazení jednoho sloupečku bude stát 12 korun, tedy o čtvrtinu méně než u Sazky, která prodává sloupeček za 16 Kč.

Největší loterijní skupina v Česku si však nemyslí, že by ji cenový krok Fortuny ubral zákazníky.

"Poměr ceny k možnému počtu výher je stále atraktivní, vyrábíme více než jednoho milionáře týdně, což se Fortuně ještě nepodařilo," říká pro Aktuálně.cz mluvčí Sazky Václav Jalovecký. Z tohoto důvodu sázkařský gigant s cenou hýbat neplánuje.

Losovat se bude častěji

Kromě levnějšího sázení chce Fortuna lákat také na častější slosování, ke kterému bude nově docházet třikrát týdně - v úterý, čtvrtek a neděli. U Superlota budou sázkaři tipovat tradičních šest čísel ze 49, v každém slosování se přitom potáhne dvakrát.

Minimální výhra ve druhém pořadí (hráč uhodne oněch šest čísel) činí 5 milionů korun. V prvním pořadí, kde se jedinec strefí i do barvy, se jedná o 10 milionů korun.

Vedení podniku přitom slibuje, že sázkaři budou moct získat hned od začátku tyto výhry. "Chceme odfiltrovat handicap začínající loterie, kdy se přerozdělují až nabrané tržby," doplňuje ředitel marketingu Fortuna Entertainment Group Zdeněk Lang.

Nová hra se má stát vlajkovou lodí společnosti, současné Loto se upozadí.

Jedním z cílů vedení firmy je také snížit věkový průměr sázkařů. Mladší lidi budou lákat na sociálních sítích. Loterii jim přitom chtějí v první řadě prezentovat jako zábavu, ne zdroj výhry, tvrdí Lang a zmiňuje kampaň, ve které figuruje sud piva.

Sazka má tuhý kořínek

O zákazníky Fortuna, která je součástí finanční skupiny Penta, bojuje především s již zmíněnou Sazkou, která do loňského roku držela v oblasti číselných her monopol.

Fortuna přitom využila období, kdy se Sazka nacházela v insolvenci, a v červenci spustila na sedmi stech terminálech první číselnou hru Loto.

V průběhu podzimu však hlavní konkurent opět svoji pozici posílil a začal si z tržního koláče zpátky ukrajovat, přiznal generální ředitel Fortuna Loterie Jiří Hosnedl.

Kromě Sazky si na loterijním trhu Fortuna konkuruje se skupinou Tipsport. "Jeho loterie nás ale neohrožuje," uvedli zástupci společnosti na čtvrteční tiskové konferenci.


 

Právě se děje

Další zprávy