Fischer se vrací, nabídne zájezdy německých cestovek

Ekonomika Ekonomika
30. 5. 2013 16:27
Fischer naposledy v českém cestovním ruchu působil v roce 2009

Praha - Podnikatel Václav Fischer se po čtyřech letech vrací do byznysu s dovolenými. Od pátku spouští cestovní agenturu Václav Fischer, která nabídne zejména zájezdy německých cestovních kanceláří.

Uvedla to MF DNES. "Naší ambicí je první rok prodat nejméně 10 tisíc zájezdů," řekl Fischer deníku.

Agentura zaměstnává sedm lidí, od pátku 31. května spouští reklamní kampaň. Fischer vysvětluje návrat na český trh tím, že přes jeho německou agenturu si kupovalo zájezd čím dál více Čechů, i tím, že do Česka stále jezdí kvůli soudům.

Fischer naposledy v českém cestovním ruchu působil v roce 2009, kdy byl tváří a poradcem cestovní kanceláře Tomi Tour. Ta však uprostřed sezony zkrachovala. Fischer podle svých slov nemá obavy, že by po předchozích potížích CK Fischer a pádu Tomi Tour jeho image u českých zákazníků nějak pohasla.

"Podle Fischera je na trhu agentur ještě místo, chce nabízet jiné hotely a produkty než konkurence. Kromě německých a rakouských cestovek chce nabídnout i produkty českých cestovek, například Čedoku či tuzemské pobočky Neckermannu. "Připravujeme s nimi kontrakt," potvrdil Udo Wichert, šéf české filiálky Neckermannu. Rád by podle svých slov prodával i produkty CK Fischer, kde se stále soudí o 25procentní podíl v cestovce.

Návrat do klasických cestovních kanceláří Fischera neláká, podle něj tento obor trápí velký úbytek zákazníků. "Lidé si čím dál více zařizují dovolenou sami," vysvětlil Fischer. Jeho plány počítají nejméně s deseti tisíci zákazníky jen v letošním roce.

"Mé projekty byly vždy větší," říká Fischer, který už zcela opustil podnikání s restauracemi v Berlíně. Cestovní kancelář Fischer tvrdí, že se Václav Fischer zavázal písemně už nepodnikat v oboru v Česku, Fischer však takový závazek odmítá.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kterou cestovní kancelář si vybrat?

 

Právě se děje

Další zprávy