Firmy opět potřebují sklady. Poptávka po nich stoupá

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
14. 7. 2010 10:31
Další nové sklady se v současné době začínají stavět
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Schenker

Praha  - Firmy již opět potřebují sklady. Poptávka po nich značně stoupá. Evidentní je to zejména při porovnání s údaji z loňského roku.

Poradenské společnosti CB Richard Ellis, DTZ a King Sturge oznámily, že hrubá realizovaná poptávka po pronájmech skladů v Česku ve druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 41 procent na 221.600 metrů čtverečních.

Čistá poptávka bez renegociací, tedy obnovených smluv u již pronajatých ploch, činila 193.500 čtverečních metrů. To je meziročně dokonce o 79 procent více.

Volná je už jen šestina skladů

Ubývá neobsazených skladů. Neobsazenost skladů se od dubna do června meziročně snížila o 1,2 procentního bodu na 15,5 procenta. Nyní je ve skladech v republice volných 522 000 čtverečních metrů skladovacích ploch, což je zhruba šestina z celkové kapacity. Celkem se nyní v České republice se v současnosti nachází 3,36 milionu metrů čtverečních moderních skladových a výrobních ploch.

Podle statistiky bylo ve výstavbě bylo ve druhém čtvrtletí v Česku 99 000 čtverečních metrů skladových ploch. Nově bylo dokončeno 12.000 metrů čtverečních skladů.

 

Právě se děje

Další zprávy