Finep začne nabízet byty i na Slovensku

ČTK
10. 5. 2006 11:30
Praha - Developerská společnost Finep vstoupila na slovenský trh. Prvním projektem je Jégého alej poblíž centra Bratislavy s nabídkou 500 nových bytů.

Investice do projektu činila 700 milionů Kč, prodej prvních bytů Finep zahajuje tento týden.

"Ke vstupu na bratislavský trh nás vedla zvýšená poptávka po kvalitním a cenově dostupném bydlení," uvedl předseda představenstva Finep a.s. Bratislava Jiří Pecháček.

Společnost Finep má na Slovensku dlouhodobé podnikatelské záměry. Činnost zahajuje projektem Jégého alej v atraktivní rezidenční čtvrti Bratislava - Ružinov.

Kromě 499 bytů a apartmánů s obytnou plochou 30.600 metrů čtverečních, které jsou součástí první etapy projektu, nabídne objekt další 3000 m2 pro obchodní a restaurační účely.

Objekt bude nabízet jednopokojové až pětipokojové bytové jednotky s celkovou rozlohou 40 až 200 m2. Cena se bude pohybovat od 32.000 do 46.000 slovenských korun na metr čtvereční.

Prodej prvních 294 bytů byl zahájen tento týden, kdy společnost Finep otevřela v Bratislavě prodejní centrum. Spoluinvestory projektu jsou Czech and Slovak Property Fund ze skupiny České spořitelny a slovenská společnost P&PARK s.r.o.

Společnost Finep byla založena v roce 1995. Za prvních deset let své existence prodala více než 2000 bytů a zařadila se mezi největší developerské společnosti na českém trhu. Specializuje se na oblast hlavního města Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy