Fabia se vyrábí už na čtyřech místech. Teď i v Rusku

Radek Pecák Radek Pecák
28. 4. 2010 13:42
Dosud se tady pouze montovala z dovezených dílů
Při bližším pohledu je to jasné - k optickému rozšíření fabie pomohl kromě jihého i menší počet lamel v mřížce chladiče a jejich naklonění
Při bližším pohledu je to jasné - k optickému rozšíření fabie pomohl kromě jihého i menší počet lamel v mřížce chladiče a jejich naklonění | Foto: Aktuálně.cz

Kaluga - Ruská Kaluga se stala dalším, již čtvrtým  místem, kde se kompletně vyrábí česká Škoda fabia. Kromě domovského závodu v Mladé Boleslavi jde dále o Čínu a Indii. V Rusku dosud probíhala pouze montáž fabií z dovezených dílů, stejným způsobem tady vyrábějí i všechny další škodovky z aktuální modelové řady automobilky.

Továrna v Rusku je společná pro Škodovku a Volkswagen. Vloni se tam začala kompletně vyrábět octavia a spolu s ní i Volkswagen Tiguan. Součástí výrobního programu je kromě konečné montáže také svařovna i lakovna.

Na fabii se vztahuje šrotovné

Fabia je v současné době druhým nejprodávanějším modelem značky Škoda. V roce 2009 prodala automobilka po celém světě 264 173 fabií. V Rusku byla Fabia loni nejprodávanějším modelem mladoboleslavské automobilky.

"Rusko je pro značku Škoda jedním z klíčových trhů, přičemž udržitelný růst tohoto trhu očekáváme i v budoucnu. Jedním z hlavních cílů společnosti je proto další rozvoj našich výrobních kapacit," řekl Petr Janeba, šéf společnosti Škoda Russia.

Nová fabia bude v Rusku k dostání u oficiálních dealerů od začátku května. Rusové ji nyní budou moci koupit levněji díky šrotovací prémii.

 

 

Právě se děje

Další zprávy