ECM snižuje náklady, propustila pětinu lidí

Ekonomika Ekonomika
27. 11. 2008 11:40
ECM Real Estate Investments hospodařila se ztrátou 555 milionů korun

Praha - Společnost ECM Real Estate Investments (ECM REI) propustila přibližně pětinu zaměstnanců. Firma zrušila divizi pro expanzi ve střední a východní Evropě a divizi pro bytovou výstavbu v Česku. Z původních 124 zaměstnanců tak výpověď dostalo 25, nejde ale o konečné číslo., jak dnes potvrdil viceprezident firmy pro korporátní záležitosti Antonín Jakubše.

Realitní společnost ECM Real Estate Investments hospodařila za prvních devět měsíců roku se ztrátou 22,15 milionu eur (zhruba 555 milionů korun). Konsolidované, neauditované výsledky zveřejnila společnost v dnešní tiskové zprávě.

Ztráta je tak hlubší, než očekával trh. Analytici totiž předpovídali,  že se ECM za tři čtvrtletí propadne do ztráty těsně kolem dvaceti milionů korun.

Za stejné období loňského roku přitom ECM vykázala čistý zisk 4,4 milionu eur (zhruba 112 milionů korun).

Z finančních výsledků je patrné, že v ECM enormně vzrostly administrativní náklady. Ty představovaly  přibližně 11,1 milionu eur, což znamená, že meziročně vzrostly o 61 procent. Důvodem jsou prý náklady, které souvisejí s expanzí do Ruska, Číny a Polska.

Společnosti ECM REI se však daří zvyšovat výnosy z nájmů. O 32 procent, a to na 8,4 milionu eur, firma zvýšila čisté výnosy z pronájmů. Tržby z nájmů ovlivnil především pronájem budovy City Empiria a mrakodrapu City Tower v Praze a administrativních center v Ostravě a Plzni.

Společnost vznikla  v roce 1991 a její akcie se nyní obchodují na pražské burze. Firma patří mezi největší developerské společnosti v Česku.

 

Právě se děje

Další zprávy