ECM prodala firmy projektující mrakodrapy na Pankráci

ČTK ČTK
8. 1. 2013 16:20
Peníze posloužily na zaplacení dluhů krachující firmy
City Pankrác - plánovaný nový vzhled
City Pankrác - plánovaný nový vzhled | Foto: ECM

Praha - Developerská skupina ECM Real Estate Investments (ECM) prodala akcie lucemburských firem Epoque-Lancaster a Epoque Hotel. Ty byly projektovými společnostmi pro stavbu výškových budov, které měly vyrůst na Pankrácké pláni.

Developer se akcií zbavil už loni 20. září, o prodeji však informoval až v úterý.

Za peníze z prodeje skupina uspokojila svůj dluh u Raiffeisenbank, která zajišťovala projektové financování. Na nového majitele převedla ECM kromě akcií také pohledávky v přibližné hodnotě 185 milionů korun, které vůči Epoque-Lancaster a Epoque Hotel měla.

Kromě toho ECM oznámila, že společnost Varenská Office Center, kterou vlastní, prodala loni na podzim v Ostravě administrativní budovu. Kupní cenu ECM použila na uhrazení ještě nesplatného úvěru od UniCredit Bank.

Developer ECM je od předloňského roku v insolvenci a hrozí mu definitivní zánik. Jeho dluhy se pohybují v řádu miliard korun.

Zhotovením reorganizačního plánu pověřil soud skupinu Astin Capital Management, která navrhuje, aby se majetek ECM rozprodal a firma byla následně zlikvidována. O osudu společnosti mají rozhodnout věřitelé během prvního čtvrtletí tohoto roku.

Podívejte se, jak roste příští nejvyšší budova v zemi:


 

Právě se děje

Další zprávy