eBay začne mluvit česky, rusky i řecky. Od února 2010

Veronika Skálová Veronika Skálová
27. 11. 2009 10:30
Aukční gigant chce dalších 180 milionů zákazníků
Aukční portál se do února naučí také česky.
Aukční portál se do února naučí také česky. | Foto: eBay

Praha - Bez nutnosti ovládat angličtinu, němčinu nebo polštinu budou mít Češi možnost nakupovat na největším internetovém aukčním serveru eBay. Od února se totiž rozšíří o dalších šest zemí, a tedy i jazykových verzí. Česká republika je mezi nimi. Informovaly o tom Lidové noviny.

Kromě Česka se vlastní verze dočkají také lidé v Rusku, Řecku, Norsku, Švédsku a Dánsku. Po čtyřech letech, kdy eBay vstoupila do Polska prostřednictvím eBay.pl, jde o první rozšíření portálu směrem na východ Evropy.

To však neznamená, že by Češi nevstupovali do aukčního dění na eBay. Denně jich několik tisíc navštívilo americkou, německou nebo britskou stránku. Podle statistik se nejčastěji zajímají o nákup a prodej osobních aut, motocyklů a náhradních dílů k nim.

Spuštění v češtině ale neznamená vznik centra technické a zákaznické podpory v České republice. Ta bude spadat pod pobočku v Berlíně.

Aby Češi mohli v různých jazykových verzích prodávat, musí například nabízet možnost placení prostřednictvím systému PayPal, který eBay vlastní, a upřesnit náklady na poštovné a balné do cílové země.

Aukční portál věří, že rozšířením do šesti nových zemí získá až 180 milionů nových klientů. Největším českým aukčním portálem je v současné době Aukro.cz, které má asi 1,4 milionu uživatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy