Sedm důvodů proč si čínské Geely koupilo švédské Volvo

Sedm důvodů proč si čínské Geely koupilo švédské Volvo
Automobilka Geely do svých vozů stále montuje morálně zastaralé motory. Jde obvykle o letité japonské výrobky. S nimi by se dostala do velkých problémů při požadavcích na plnění emisních norem. Proto se jí motory Volvo určitě budou hodit.
Vnější design vozů Geely není žádná zázrak. Ještě horší je však interiér. Tady se opravdu od designérů Volva mohou hodně naučit.
S jízdními vlastnostmi čínských vozů se zatím Evropané v podstatě neměli možnost seznámit. Nicméně určitě i v tomto ohledu se čínský vlastník rád podvozkových inženárů něco naučí.
Zapáchající lepidla, povrzávající a špatně napojené plasty. Tak vypadá velká část čínských vozů na automobilových výstavách. Naopak ve Volvu dokonce zaměstnávají i čichače, kteří zodpovídají za to, aby každý nový vůz hezky voněl
Foto: Ekonomika doprava auta Geely Volvo pecák
Radek Pecák Radek Pecák
29. 3. 2010 17:32

Automobilka Geely není na největším automobilovém trhu světa, kterým už se Čína vloni stala, rozhodně největším hráčem. Nyní však získala velký trumf. Na rozdíl od Hummeru, jehož koupi čínská oficiální místa neposvětila, je akvizice Volva vítanou záležitostí. Zde je sedm důvodů, proč.

 

Právě se děje

Další zprávy