Dráhy zruší pět lokálek, ale obnoví Slovenskou strelu

Ekonomika Ekonomika
22. 11. 2010 12:38
Od 12.prosince začnou platit nové jízdní řády na dráze. A s nimi i změny.
Spoje na pěti lokálních tratích si kraje neobjednaly, proto končí.
Spoje na pěti lokálních tratích si kraje neobjednaly, proto končí. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Konec pěti pravidelným „lokálkám" a vyšší jízdné u víkendových síťových jízdenek oznámily České dráhy. Změny začnou platit spolu s novými jízdními řády od 12. prosince.

Po pěti lokálních tratích přestanou dráhy jezdit, protože kraje si tyto spoje na další rok neobjednaly. Konkrétně se jedná o spojení Heřmanův Městec - Chrudim město, Velká Kraš - Vidnava, Moravské Budějovice - Jemnice, Dívčice - Netolice a Litovel - Mladeč.

Zároveň s novým jízdním řádem skončí i některé méně vytížené rychlíky, mimo jiné polední spojení Praha - Hradec Králové a zpět, přestane jezdit letní spoj Praha - Nové Údolí i mezinárodní vlak Matthias Braun z Prahy přes jižní Čechy do Salzburku.

Zároveň ale dráhy některé spoje přidají. Na páteřní trase z Prahy na Moravu bude o sobotách, nedělích a svátcích doplněn spoj pendolino, vnitrostátní spoje Landek a Leoš Janáček na trase Bohumín - Praha - Bohumín pojedou nově přes Český Těšín až do Žiliny. České dráhy rovněž obnoví spoj Slovenská strela soupravou pendolino z Prahy do Bratislavy.

O změnách jízdného si více přečtěte ZDE.


 

Právě se děje

Další zprávy