Do ČR míří největší britský řetězec sportovních potřeb

ČTK ČTK
1. 12. 2012 14:22
SportsDirect otevřel první prodejnu v Karlových Varech, další bude v Praze
Prodejna řetězce SportsDirect v Leedsu
Prodejna řetězce SportsDirect v Leedsu | Foto: Wikimedia, geograph.org.uk

Praha - SportsDirect, největší prodejce sportovních potřeb ve Velké Británii, přichází na český trh. První českou prodejnu otevřel 1. listopadu v Karlových Varech, další bude následovat v pražském nákupním centru Avion na Zličíně.

Oznámil to developer Inter Ikea Centre Group, který zličínské centrum provozuje. Prodejnu o rozloze 2500 čtverečních metrů otevře SportsDirect pro zákazníky 27. listopadu. Nový nájemce nahradí řetězec Gigasport, který letos odešel z českého a slovenského trhu. Lokalitu si SportsDirect vybral jako základnu plánované expanze v České republice.

Společnost byla založena v roce 1982 a celá skupina dnes vlastní více než 470 prodejen. Vstup firmy na český trh navazuje na její úspěšnou expanzi na Slovensku.

Konkurence v tuzemském maloobchodu se sportovním zbožím je stále tvrdší. V Česku delší dobu fungují sítě obchodů Hervis, Sportisimo a Intersport a předloni na podzim sem vstoupil francouzský řetězec Decathlon. Rakouská obchodní skupina Kastner & Öhler s řetězcem prodejen se sportovními potřebami a módou Gigasport naproti tomu letos z Česka odešla.

"Expanze mezinárodních značek na nové trhy jsou velmi opatrné. Řetězce důkladně prověřují příležitosti na komplexní škále kritérií. Právě atraktivita lokality a správné načasování v nadcházejícím předvánočním období se velkou měrou přičinily o mimořádně rychlou dohodu," uvedl Lukáš Výtisk ze společnosti Cushman & Wakefield, která poskytuje služby v oboru komerčních nemovitostí.

Podívejte se na nejdražší nákupní ulice světa. Nový žebříček:

 

Právě se děje

Další zprávy