Do Česka míří stovka balíkomatů, dodá je polská firma

ČTK ČTK
18. 12. 2012 14:15
Polský poštovní operátor Integer.pl chce nainstalovat 100 samoobslužných zásilkových strojů
Balíkomat easyPack od společnosti Integer.pl
Balíkomat easyPack od společnosti Integer.pl | Foto: Integer.pl

Praha - Polský poštovní operátor Integer.pl chce do března příštího roku v Česku nainstalovat 100 samoobslužných zásilkových strojů easyPack, které umožňují odesílat a přijímat balíky 24 hodin denně. Celkem 30 terminálů vznikne ještě do konce letošního roku. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Balíkomaty easyPack obsahují počítačový terminál s displejem a poštovní schránky, ze kterých si příjemce po zadání kódu od odesílatele může vyzvednout zásilku, nebo jí naopak odeslat. Výhodou této služby má být, vedle dostupnosti 24 hodin denně, rychlost obsluhy zákazníka a svoboda, jakou mu dopřává ve srovnání s tradiční obsluhou pošty nebo kurýrní firmy.

Během následujících měsíců zaplní Integer.pl český trh celkem 100 balíkomatů easyPack rozestavěných v blízkosti obchodů s potravinami a na dalších frekventovaných místech 17 největších českých měst.

Služba již funguje například na Slovensku, kde firma nainstalovala 49 zásilkových strojů v obchodech maloobchodních řetězců Kaufland, Lidl a Tesco. V Polsku, Rusku a na Ukrajině provozuje 600 terminálů.

Zisk po třech letech

"Předpokládáme, že síť bude potřeba dotovat ještě tři roky po spuštění služby, než se stane ziskovou. Investice budou kromě instalací samotných poštomatů zaměřeny do integrace s informačním prostředím velkých odesilatelů, jakými jsou nesporně především internetové obchody, a dále na propagaci samotné služby mezi potenciálními spotřebiteli," uvedl generální ředitel Integer.pl Rafal Brzoska.

Integer.pl je předním světovým výrobcem zásilkových terminálů a největším soukromým poštovním operátorem v Polsku. Společnost je spoluvlastněna fondem PineBridge Investments sídlícím v USA.

Síť po celé Evropě

Jejím dlouhodobým cílem je vytvoření sítě 16 000 easyPack terminálů napříč celou Evropou. V nejbližších třech letech chce v tomto regionu investovat více než 300 milionů eur.

Integer.pl již dodává poštomaty easyPack do Saudské Arábie, Chile, Španělska, Irska, Litvy, Lotyšska, Estonska a na Kypr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké zásilkové služby preferujete?

 

Právě se děje

Další zprávy