Devět letů z deseti se uskuteční. Tvrdí Air France

Ekonomika Ekonomika
1. 11. 2011 9:24
Účinek stávky oslabují rozpory mezi odboráři
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: AirFrance.com

Paříž - Přestože bude palubní personál dále stávkovat, hodlá francouzská letecká společnost Air France odbavit přes 90 procent plánovaných letů.

Personál formou stávky protestuje proti chystanému omezení pracovních míst. Palubní personál stávkuje čtvrtým dnem a jeho protest má skončit ve středu. Do stávky je přizváno 15 000 letušek a stevardů.

Air France odbavuje denně na 125 000 cestujících, což se blíží obvyklé denní normě, uvedl mluvčí letecké společnosti. Dnes ráno každou hodinu startovalo z pařížského letiště Orly 30 letadel Air France.

Část letů zajistí i ČSA

Kvůli očekávanému výpadku kapacity na lince do Paříže posílily své lety České aerolinie. Do středy vypraví celkem pět párů letů navíc, uvedla v pondělí mluvčí Českých aerolinií Hana Hejsková. Na běžných letech také nasazují letouny schopné pojmout více cestujících.

Air France se daří lety odbavovat kvůli rozporům mezi odboráři. Dvě z pěti odborových organizací, které stávku zorganizovaly, svou účast ve stávce stáhly, když se s vedením Air France dohodly na garancích zaměstnanosti do roku 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy