Developer Orco má čtrnáctkrát vyšší ztrátu než vloni

Ekonomika Ekonomika
28. 8. 2009 9:13
Ztrátu hlásí i další dvě realitní firmy z pražské burzy
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Developerská společnost Orco zvýšila v letošním prvním pololetí ztrátu na 199,9 milionu eur, tedy kolem pěti miliard korun. Za loňský leden až červen činila ztráta 14 milionů eur.
 
Hodnota realitního portfolia klesla z 2,1 na 1,8 miliardy eur.

Firma však zaznamenala nárůst tržeb o 17 procent na 132 milionů eur. "V různých městech, kde působíme, jsou patrné první známky oživení trhu, i když před polovinou roku 2010 neočekáváme žádný výrazný růst," uvedla Orco Property Group v dnešní zprávě.

Akcie Orco se obchodují na pražské, varšavské, budapešťské a pařížské burze. Firma patří k největším developerským společnostem v Česku.

Firma je od března v půlročním režimu soudní ochrany před věřiteli. Současně jedná o investičním vstupu s americkou společností Colony Capital. Firma, jejíž dluhy činí podle dostupných informací až 1,6 miliardy eur, se po restrukturalizaci chce soustředit hlavně na Prahu a Berlín.

Ve středu zveřejnila výsledky další developerská společnost, jejíž akcie se obchodují na pražské burze - ECM Real Estate Investments. V pololetí snížila ztrátu na 18,57 milionu eur (vloni 19,9 milionu).

Stavitel skladů VGP - třetí firma z oboru, obchodovaná na pražské burze - hlásí za pololetí ztrátu 11,7 milionu eur, před rokem přitom skončila v čistém zisku 13,9 milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy