Devatenáct prodejen Lidlu bylo obstaveno

rg
6. 9. 2007 10:37
Za exekuci mohl spor s pardubickou firmou Viking

Praha - Devatenáct prodejen diskontního řetězce Lidl se dostalo v srpnu do exekuce. Je za tím pět let starý spor s malou pardubickou firmou. Ta proti velkému řetězci prodejen podala návrh na exekuci. Informovala o tom Mf Dnes.

Lidl prodal předchůdci dnešní firmy Viking přístavek u své prodejny v Pardubicích. Údajně na něm však byly stavební chyby a Viking  žaloval Lidl o 14 milionů korun.


V dubnu přikázal Rozhodčí soud při Hospodářské komoře ČR firmě Lidl, aby zaplatila 1,37 milionu. Tuto částku Lidl naopak odpočetl ze čtyřmilionového dluhu, který u ní prý Viking má proto, že jí za přístavek zaplatil bez DPH.

SOUVISLOSTI:

Lidl dostal pokutu 600 tisíc korun za porušení zákona o odpadech 

Lidl: Prodejem zboží se státními symboly zákon neporušujeme


O tomto zápočtu dle právního zástupce Vikingu Martina Týleho nemá firma v ruce žádný doklad, a proto podala návrh na exekuci. Počátkem srpna obstavil pražský exekutor Vladimír Plášil 19 prodejen řetězce, povětšinou těch umístěných v hlavním městě.


Problém Lidlu z toho vyplývající spočívá v nemožnosti obstavené prodejny zastavit bance. Takový postup používá Lidl pro svůj vlastní růst, aby získal finance na výstavbu nových poboček.

 

 

Právě se děje

Další zprávy