Deutsche Bahn koupila firmu Veolia Transport

ČTK ČTK
16. 5. 2013 12:30
Divize Arriva se stane největším mezinárodním provozovatelem osobní dopravy ve střední Evropě
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: České dráhy

Frankfurt nad Mohanem - Německá železniční společnost Deutsche Bahn koupila firmu Veolia Transport Central Europe (VTCE), která je předním provozovatelem autobusové dopravy v České republice.

Deutsche Bahn uvedla, že firmu začlení do své divize Arriva, která se tak stane největším mezinárodním provozovatelem osobní dopravy ve střední Evropě.

Deutsche Bahn koupila VTCE od francouzské firmy Veolia Transdev. Kupní cena nebyla zveřejněna. VTCE zaměstnává přes 6300 lidí a provozuje více než 3400 vozidel. Její hlavní činností je městská a regionální autobusová doprava.

V samotné České republice firma zaměstnává přes 2600 lidí. Nabízí autobusovou dopravu v okolí Prahy, Ostravy a Teplic a regionální železniční služby na severní Moravě. Podle Arrivy má VTCE vedoucí postavení na českém trhu s autobusovou dopravou.

Akvizice doplní a rozšíří činnost společnosti Arriva na stávajících trzích v České republice, Polsku a na Slovensku a zpřístupní nové trhy v Chorvatsku, Srbsku a Slovinsku.

"Převzetím VTCE podpoříme svou silnou pozici v evropské regionální dopravě. Zkušenosti, které získáme na zahraničních trzích, nám pomohou také v Německu," uvedl člen představenstva Deutsche Bahn Ulrich Homburg, který má na starosti osobní dopravu.

"Společnost VTCE má stabilní pozici na českém, slovenském a polském trhu autobusové dopravy a dobře zavedena je rovněž v Chorvatsku, Srbsku a Slovinsku," uvedl Mike Cooper, zástupce generálního ředitele společnosti Arriva a výkonný ředitel pro kontinentální Evropu.

Arriva patří k největším poskytovatelům dopravních služeb v Evropě. Po začlenění VTCE bude působit v 15 zemích a zaměstnávat přes 55 000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy