Dermacol se loni propadl do ztráty 2,3 milionu Kč

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
24. 10. 2010 16:36
Tržby firmě meziročně klesly o devět procent na 205 milionů korun
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tuzemský výrobce kosmetiky Dermacol se loni propadl do ztráty 2,36 milionu korun. O rok dříve firma vydělala téměř 27 milionů korun. Tržby Dermacolu loni meziročně klesly o devět procent na 205 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Dermacol loni plánoval utržit 279 milionů korun. Nesplnění plánu podle výroční zprávy souvisí s nevyužitím nových výrobních kapacit a s pomalým získáním obchodních partnerů pro výrobu kosmetických výrobků pod jinou značkou.

Firmě přinesly značné náklady stavební úpravy ve výrobním závodě v Brně. Rozšíření výrobních prostor má společnosti umožnit expanzi především na zahraniční trhy.

V loňském roce Dermacol zvýšil svůj podíl na trhu dekorativní kosmetiky. Na trhu pleťové a tělové kosmetiky zaznamenala firma stagnaci až mírný pokles. Podíl společnosti na trzích sluneční a koupelnové kosmetiky se snížil.

Letos chce firma utržit 245 milionů korun. Komerční aktivity, kromě posílení své tržní pozice v Česku, chce Dermacol směřovat na posílení trhů v Německu, Velké Británii a Rusku. Firma loni v ČR zaměstnávala 144 lidí.

Bezmála stoprocentní podíl v Dermacolu ještě loni držela společnost Alphaduct se sídlem v Brně. Letos koupila 70procentní podíl Dermacolu za zhruba 240 milionů korun britská firma McBride. McBride je významným evropským dodavatelem produktů pro péči o domácnost a osobní hygienu.

 

Právě se děje

Další zprávy