Dermacol mění majitele. Kupuje ho britská McBride

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
3. 9. 2010 11:26
K získání celého podílu dojde v roce 2017
Foto: Aktuálně.cz

Londýn, Brno - Tradiční český výrobce kosmetiky mění majitele. Kupuje ho totiž britská firma McBride, která se dohodla na koupi 70procentního podílul za zhruba 240 milionů korun od jeho mateřské společnosti Alphaduct. Uvedla to firma na svých internetových stránkách. Dodala, že zbývající 30procentní podíl v českém podniku koupí v roce 2017

Dermacol vlastní nedaleko Brna továrnu, která zaměstnává více než stovku lidí. Vyrábí produkty pro péči o pleť, například krémy na obličej a prostředky pro čištění pleti. Firma za loňský rok vykázala hrubý zisk 24 milionů Kč.

McBride je významným evropským dodavatelem produktů pro péči o domácnost a osobní hygienu. Společnost se nyní podle agentury Reuters snaží proniknout na rozvíjející se trhy.

Historie stará skoro 50 let

Společnost Dermacol vznikla v rámci privatizace v roce 1992, do obchodního rejstříku byla zapsána 1. května 1992. Počátky firmy ale sahají do 60. let minulého století, kdy předchůdce firmy vznikl jako výrobna líčidel v pražském Filmovém studiu Barrandov. Odborníci z filmových studií se záhy spojili dermatology z Ústavu lékařské kosmetiky v Praze a dali základ dnešní značce Dermacol .

Nyní firma vyrábí pleťovou a tělovou kosmetiku, make-up, dekorativní kosmetiku, sluneční kosmetiku, kosmetiku pro muže. Podle informací firmy je každý čtvrtý make-up prodaný v ČR značky Dermacol.

K nejslavnějším výrobkům společnosti patří krycí make-up Dermacol, jeden z prvních na světě, který se podařilo prosadit i v Hollywoodu.

 

Právě se děje

Další zprávy