Dárcovské SMS pomohou víc, operátoři sníží poplatek

ČTK ČTK
4. 9. 2013 14:05
Místo tří korun připadne operátorům nově pouze 1,50 Kč.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Všichni tři tuzemští mobilní operátoři snížili poplatek, který si strhávají při posílání takzvaných dárcovských SMS na dobročinné účely ze tří korun na 1,50 koruny. Uvedli to v tiskové zprávě.

Celou tuto částku si rozdělí Fórum dárců a technický zajišťovatel ATS Praha. Operátoři budou službu poskytovat bezplatně.

Zatímco dosud šlo na konkrétní neziskový projekt 27 korun ze třiceti, které dárcovské SMS stojí, nyní se věnovaná částka od všech zákazníků zvýší na 28,50 koruny.

"Intenzivní veřejná diskuse v červnu tohoto roku nás inspirovala k rozhodnutí poskytovat tuto prospěšnou službu zcela zdarma, poplatek si tak neúčtujeme již od 1. června," uvedla v komentáři k události Petra Pavičová z T-Mobilu.

Za více než devět let své existence přinesl úspěšný projekt dárcovských SMS českým neziskovým organizacím na veřejně prospěšné a dobročinné projekty přibližně 430 milionů korun. V posledních letech byl nejsilnější rok 2010, kdy zákazníci všech tří operátorů odeslali nejen v rámci povodní na Moravě a zemětřesení na Haiti 2,26 milionu darovacích SMS.

 

Právě se děje

Další zprávy