ČSTV lyžařské areály neprodá, ale jen pronajme

Ekonomika Ekonomika
11. 6. 2012 9:43
Uvažuje se i o pronájmu nejlukrativnějšího střediska Špindlerův Mlýn
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Praha - Nikoli díky prodeji, ale z pronájmu svých lyžařských areálů chce ČSTV  získávat peníze do své pokladny. Hospodářské noviny přišly s informací, že předseda Českého svazu tělesné výchovy Miroslav Jansta navrhuje dát lyžařské areály Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou do pronájmu provozovatelům úspěšných sousedních středisek.

O tom, zda se tak skutečně stane, by měla rozhodovat valná hromada svazu.

Pod správou svazu má zůstat pouze středisko Harrachov, které se bude využívat jako tréninkové středisko pro lyžařské sporty, zbývající dvě by měli získat do pronájmu úspěšní provozovatelé sousedních krkonošských lyžařských center.

Podívejte se, co ČSTV v Krkonoších vlastní:

Ve hře je několik firem

Podle Janstova návrhu by měla nejlukrativnější skiareál ČSTV ve Špindlerově Mlýně převzít firma Snowhill, jejímž majoritním vlastníkem je Tomáš Němec. "Na pronájmu by se mohl podílet i holding Tatry Mountain Resorts (TMR), který o manažerský kontrakt už dříve projevil zájem," řekl deníku Jansta.

Lyžařské středisko v Peci by podle něj mohla dostat do pronájmu firma Mega plus, které patří lanovky, sjezdovky a hotel v Janských Lázních, Černém Dole a Svobodě nad Úpou.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Lyže a vše ostatní pro zimní sport.

 

Právě se děje

Další zprávy