ČSA spouští nové linky, v zimě poletí i na Maledivy

Ekonomika Ekonomika
7. 10. 2011 15:50
Přibudou nové destinace, na některá místa se ale přes zimu létat nebude
Část nových destinací nabídne ČSA díky codesharingu s Etihad Airways.
Část nových destinací nabídne ČSA díky codesharingu s Etihad Airways. | Foto: Abu Dhabi Aiport

Praha - Dvacet zpátečních letů navíc a několik nových destinací včetně exotických Malediv nabídnou letos ve srovnání s minulou zimní sezonou České aerolinie (ČSA). Podobně jako v minulosti přes zimu také přeruší do některých destinací lety.

"V letovém řádu se objeví několik nových destinací, například Malé na Maledivách, nebo ruské Soči a Kazaň. Další pak přibudou v průběhu sezóny, například Seychely," uvedla mluvčí aerolinek Hana Hejsková.

Upozornila, že ČSA budou v zimě vypravovat do destinací v Rusku týdně 50 zpátečních letů, což je nejvíc v historii firmy. K těm stávajícím přibude linka z Karlových Varů do Samary a  nocující spojení do Moskvy.

Více bude i letů na Ukrajinu, kde spojení posílí o večerní spoj třikrát týdně do Kyjeva. Počet zpátečních letů tak dosáhne 27 týdně.

Zimní letový řád se díky codeshare s jinými dopravci rozroste o další destinace, kromě Soči a Kazaně jde například o dříve oznámený codeshare na lince Praha Paříž, kde v zimě počet spojení dosáhne 40 týdně.

Naopak několik destinací po dobu platnosti zimního letového řádu z nabídky zmizí. Stejně jako loni přeruší ČSA lety do Marseille a Benátek stejně jako nedávno otevřenou linku do Bordeaux, kvůli menší poptávce se po většinu zimní sezony nebude létat ani do Taškentu. Přerušení čeká i spojení z Bratislavy do Barcelony, Bruselu a Říma.

Takhle ČSA slavily spojení Etihad Airways:

 

Právě se děje

Další zprávy