ČSA si nechají charterové lety. Travel Service neuspěl

Radek Pecák Radek Pecák
8. 3. 2010 15:06
Charterové lety bude provozovat nová dceřiná společnost aerolinií
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - České aerolinie neprodají firmě Travel Service svoji charterovou divizi. O tom, že se rozhodly nepřijmout nabídku strategické spolupráce v oblasti charterové dopravy, kterou jim před několika týdny předložil Travel Service, informovaly dnes obě firmy.

Podle mluvčí ČSA Hany Hejskové společnost upřednostnila vyčlenění služeb nepravidelné přepravy do dceřiné společnosti. "Ta bude na trhu charterů podnikat samostatně," dodala Hejsková.

Sdělila, že nabídkou strategické spolupráce se management i orgány společnosti zabývaly při mnoha detailních jednáních. "Výsledky jednání však nenaplnily naše očekávání, proto jsme se rozhodli nabídku neakceptovat. Budeme se nyní držet filosofie holdingového uspořádání společnosti. Jsem přesvědčen o tom, že v tuto chvíli je tato cesta pro firmu prospěšnější," uvedl předseda představenstva a prezident Českých aerolinií Miroslav Dvořák.

Jablkem sváru byla konkurenční doložka

Veškeré kontrakty, které ČSA uzavřely s klienty charterů, budou nadále platné. Podle ujištění ČSA plynule přejdou na nový komerční subjekt.

Další informace o nové samostatné společnosti představí České aerolinie po schválení dozorčí radou.

Travel Service podle své mluvčí Vladimíry Dufkové nad nezdarem jednání vyjádřil lítost. "Důvodem ztroskotání jednání o prodeji části ČSA byl rozdílný názor na znění a trvání konkurenční doložky, která měla přímou vazbu na cenu dojednávané transakce," sdělila Dufková v tiskovém prohlášení.

 

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy