ČSA představí své levné letenky: Click4Sky

hpv
13. 9. 2007 17:30
ČSA jdou do boje s low-cost aeroliniemi
Foto: Ondřej Besperát

Praha - České aerolinie příští týden představí, jak chtějí konkurovat nízkonákladovým spojům. Levné letenky bude prodávat společnost Click4Sky (ClickforSky). Firma bude nabízet letenky po Evropě.

Levné letenky by se měly pravděpodobně prodávat na paluby strojů ČSA. Nízkonákladoví klienti by však měli jiné dopravní podmínky. Například by si museli na palubách letadel kupovat občerstvení, nebo by si museli připlácet za zavazadla. 

Informace o tom, že ČSA budou prostřednictvím dceřiné společnosti prodávat low-cost letenky, přinesl server Aktuálně.cz již v létě. Tehdy však vznik nové společnosti nechtěl nikdo z představitelů firmy komentovat.

Stoprocentním vlastníkem Click4Sky je firma CSA Services. Společnost vznikla z původní Czech Charters. Podle výpisu z obchodního rejstříku se změnilo jméno společnosti na Click4Sky teprve uplynulý týden.

Prodej nízkonákladových letenek by měl pomoci obsadit volná místa v letadlech ČSA.

"Společnost připravuje efektivní využití volné kapacity letadel, jedná se o projekt Sky Out," uvedl Radomír Lašák, prezident Českých aerolinií.

Obsazenost letadel totiž za poslední rok mírně klesla, a tak chce vedení tento trend v následujících měsících změnit.  Obsazenost sedačkové kapacity za leden až červen 2007 činila asi 66 procent, to je meziroční pokles o téměř čtyři procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy