ČSA má nový simulátor pro Boeing 737

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
28. 11. 2011 15:40
Simulátory si může vyzkoušet i veřejnost, ovšem za poplatek.
Trenažér pro Boeing 737 nové generace
Trenažér pro Boeing 737 nové generace | Foto: ČSA

Praha - Sbírat zkušenosti z letů v novějším typu Boeingu 737 aniž by se odlepili od země mohou od minulého týdne piloti Českých aerolinií.

Společnost rozšířila své výcvikové středisko letových posádek o B737 nové generace a doplnila tak plně pohyblivé letové simulátory na celkový počet čtyř. Dosud mělo středisko k dispozici simulátory A320, B737 a ATR42/72.

"Výcvikové středisko Českých aerolinií je teď komplexně vybaveno pro výcvik pilotů a palubních průvodčí všech typů dopravních letadel, které jsou aktuálně využívané českými leteckými dopravci," uvedla mluvčí aerolinek Hana Hejsková.

Středisko neslouží pouze pro posádky ČSA, ale i pro další české dopravce. Kromě simulátorů, které umožňují reálně napodobit pohyb letadla má k dispozici rovněž simulátory stacionární a výcvikové trenažéry napodobující prostor pilotní kabiny a prostor pro cestující.

Dopravní simulátory nejsou určeny výhradně pro profesionální piloty, využívat je může i veřejnost. Pro společnost znamená pronájem simulátorů příležitost pro obsazení volných kapacit, což je vhodnou doplňkovou obchodní aktivitou. Veřejnost má například velký zájem o jednodenní program "Letuškou na zkoušku" během kterého si zájemkyně mohou vyzkoušet práci letušek v pohyblivém simulátoru letadla.

 

Právě se děje

Další zprávy