ČSA budou vozit pasažéry pendolinem

eko, ČTK
2. 11. 2005 12:13
Praha - Pasažéři ČSA z Ostravy, Olomouce a Pardubic si budou moci koupit letenku ze svého města. Do Prahy je doveze rychlovlak Českých drah.

Dohodu o spolupráci obou dopravců dnes podepsali prezident Českých aerolinií (ČSA) Jaroslav Tvrdík a generální ředitel Českých drah Josef Bazala. Vlaky začnou jezdit 11. prosince a kombinované "letenky" se budou prodávat už od příštího týdne. Z pražského nádraží Holešovice, kde pendolina končí, dopraví pasažéry na ruzyňské letiště autobus.

Pro jízdu stačí jen jedna jízdenka

Pro celou cestu stačí cestujícím pouze letenka koupená kdekoliv u prodejců ČSA. V její ceně už bude započítaná i cena cesty vlakem v první třídě. České aerolinie budou platit Českým drahám plnou cenu jízdy, tedy 600 korun za cestu z Ostravy.

Lidé, kteří se rozhodnou využít novou službu, budou mít rychlejší odbavení na letišti a další výhody, například vstup do salonků s občerstvením na nádražích. Obě společnosti také uvažují o tom, že by v budoucnu stačilo odbavit zavazadlo jen jednou, a to přímo na nástupních nádražích.

Na cestě z Ostravy přitom lze i letět vnitrostátními linkami ČSA. Aerolinky ale právě kvůli nové službě jeden let do severomoravské metropole denně zruší. Tvrdík nevyloučil, že dopravci zavedou podobnou službu i z Brna, kam začnou jezdit pendolina 11. prosince. ČSA ale zároveň uvažují o zavedení letů i do Brna.

 

Právě se děje

Další zprávy