CS Cargo buduje logistický gigant

djl
3. 12. 2007 10:30
Největší český speditér expanduje do Evropy
Foto: C.S. Cargo

Praha - Firma C.S. Cargo chce masivně investovat do rozvoje poboček na nových trzích. Poté, co skupina letos koupila jednu z největších logistických firem Šmidberský transport, chystá koupi dalších větších logistických firem v Česku.

Upevnění dominantní pozice na domácím trhu má vytvořit stabilní základy pro expanzi na trhy v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku.

"Nechceme být jen regionálním hráčem a zůstat jen v Česku a na Slovensku, nechceme ustrnout. Chceme expandovat, díky financím od zahraničního partnera máme šanci na akvizice," uvedl pro server iDnes.cz člen představenstva firmy Tomáš Faller.

Expanze proběhne vlastním růstem či fúzemi

Nejdále firma pokročila se svými plány na Slovensku, kde odkoupila stoprocentní podíl ve firmě mGal, která zajišťuje primární i sekundární distribuci pro pivovary společnosti SABMiller.

Ředitelem nově vzniklé společnosti se stal Stanislav Vencel, jenž je spolu s manželkou držel ve společnosti mGal stoprocentní podíl. Společnost má v plánu uskutečnit fúzi s pobočkou C.S. Cargo Slovakia Tu založila firma C.S. Cargo již v loňském roce.

Podobným způsobem bude firma postupovat i v ostatních zemích, kde již má své pobočky.

"Je třeba nejdříve trh monitorovat a vyhodnotit. Poté firma zvolí nejlepší způsob, jak se na trhu co nejvíce prosadit," uvedl pro Aktuálně.cz mediální zástupce firmy C.S Cargo Holding Vladimír Bystrov.

Firma do budoucna nevylučuje možnost expanze i na další východoevropské trhy. "C.S. Cargo se poohlíží po Bulharsku, protože tento stejně jako rumunský trh ještě není významněji rozdělen. Proto by byla investice velmi výhodná. Primárním cílem v současnosti ale je prosazení se na trzích, kde již firma působí," dodal Bystrov.

 

Právě se děje

Další zprávy