Čokoládoví zajíčci Lindt nezískají ochranu. Neliší se

ČTK ČTK
24. 5. 2012 14:07
Spor se rozhořel kvůli rozhodnutí o zákazu výroby velikonočních zajíčků pro rakouskou firmu
Foto: Aktuálně.cz

Brusel - Čokoládoví zajíčci vyrábění švýcarskou firmou Lindt & Sprüngli nebudou mít v Evropské unii ochrannou známku. Soudní dvůr EU rozhodl, že zajíčci firmy nemají zvláštní rozlišovací znaky, a proto nemohou mít v EU registrovanou ochrannou známku.

Nejvyšší soud EU tak potvrdil rozhodnutí Úřadu pro harmonizaci vnitřního trhu (OHIM), který uděluje ochranné známky. Ten odmítl poskytnout známku sedícím zajíčkům ve zlatém obalu s červenou mašlí, které vyrábí firma Lindt. Rozhodnutí OHIM pak potvrdil v roce 2010 i Tribunál, druhý nejvyšší soud v EU, což přimělo firmu odvolat se až k Nejvyššímu soudu. Ten však dnes závěry Tribunálu potvrdil.

Reakce zatím žádná není

Lindt se odmítl k prohlášení vyjádřit, protože zatím neměl čas prostudovat celé rozhodnutí soudu. Mluvčí však upozornila, že zajíčci firmy jsou chráněni již od roku 2000, protože všichni mají na sobě logo Lindt.

V březnu rakouský soud rozhodl, že rodinná firma Hauswirth již nemůže vyrábět velikonoční zajíčky, kteří vypadají jako zajíčci vyrábění firmou Lindt. Hauswirth se k dnešnímu rozhodnutí soudu odmítl vyjádřit, napsala agentura Reuters.

Podívejte se, jak se vyrábí čokoláda:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Chutná vám čokoláda?

 

Právě se děje

Další zprávy