CK Fischer se bojí letoška. Krize totiž nekončí

Radek Pecák Radek Pecák
26. 3. 2010 11:22
Asi bude málo zájezdů na Last minute
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Přes 80 milionů korun činí zisk před zdaněním cestovní kanceláře Fischer. Zisk je podle dnes zveřejněných výsledků za loňský rok o necelých devět procent nižší než v roce 2008.

Přesto jsou představitelé této cestovní kanceláře s loňskými výsledky spokojení. Tržby totiž stále zůstaly nad hranicí dvou a půl miliard korun a počet klientů, kteří služby kanceláře využili, klesl meziročně jen o necelých pět tisíc na 140 739.

"Jestliže se dle údajů Českého statistického úřadu celý trh propadl o 20 procent, jsou to pro nás mimořádně dobré výsledky. Výrazně menší pokles, než byl celkový propad trhu, jasně ukazuje, že i v loňském roce vzrostl náš podíl na trhu," sdělil výkonný ředitel CK Fischer Jiří Jelínek.

Bude i málo zájezdů na last minute

Podle něho krize v odvětví zdaleka nekončí, naopak letošní rok bude prý pro CK Fischer zřejmě nejtěžší v novodobé historii. Propad může dosáhnout dalších dvaceti procent. Proto CK Fischer již zredukovala svůj plán o sedm procent ve srovnání s rokem 2009.

"Naše odhady potvrzuje propad zájezdů na První moment, který je dle našich informací až 25 procent," sdělil Jelínek. Podle něho může situace paradoxně vést až k tomu, že bude nabídka zájezdů na Last minute velmi omezená. To z toho důvodu, že řada cestovních kanceláří bude snižovat rizika z velkých volných kapacit těsně před sezonou a bude redukovat své původně plánované kapacity.  

 

Právě se děje

Další zprávy