ČEZ má nového domácího. Jeho sídlo koupil žralok Vítek

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
29. 7. 2013 16:26
Radovan Vítek převzal dva realitní fondy patřící developerovi Orco.
Radovan Vítek.
Radovan Vítek. | Foto: ČTK

Praha - Realitní magnát Radovan Vítek se stal majitelem sídla energetické společnosti ČEZ v Praze na Pankráci.  Vítek tak bude vybírat nájemné od další velké státní (či polostátní) instituce, v jeho budově Tokovo v pražských Holešovicích už delší dobu sídlí Nejvyšší kontrolní úřad.

Získání budovy ČEZu, ale také dalších nemovitostí, je součástí Vítkova "žraločího" tažení za ovládnutím developera Orco a spřízněných společností. Vítek totiž v posledních dnech ovládl realitní fondy ze skupiny Orco, Endurance Office I a Endurance Office II, napsal ve svém pondělním vydání deník Insider.

"Vítek začal skupovat akcie Endurance fondů zároveň se svým loňským vstupem do Orka," cituje Insider zdroj, obeznámený s Vítkovou strategií.

S fondy, jejichž hodnota převyšuje 330 milionů eur (přibližně 8,5 miliardy korun), získal Vítek několik lukrativních nemovitostí v Praze, Varšavě a Budapešti.

Vítek ani vedení jeho CPI nechtějí tyto transakce komentovat, ale o tom, že už proběhly, svědčí i personální změny.  Společnost Luxembourg Plaza Vinohrady, která drží jedno z aktiv Endurance fondů - budovu s obchody, kancelářemi a hotelem na pražských Vinohradech - změnila před dvěma týdny představenstvo. Zakladatele Orka Jeana-Francoise Otta a jeho zástupce vystřídali ve vedení Luxembourg Plazy Vítkovi manažeři, výkonný ředitel Zdeněk Havelka a investiční ředitelé Jiří Dedera a Martin Němeček.

Jaké plány má Vítek s Orkem a jaké nemovitosti z jeho portfolia už ovládá? Čtěte v Insideru

 

Právě se děje

Další zprávy