Cestovky se vrací do Egypta, klienti se revoluce nebojí

Tereza Holanová Tereza Holanová
27. 8. 2013 10:10
V září vypraví turisty do Egypta CK Fischer i CK Alexandria
Foto: Aktuálně.cz

Praha - České cestovní kanceláře začínají obnovovat lety do Egypta. Napětí ve velkých městech se podle jejich zástupců zmírnilo, v turistických letoviscích panuje klid, klienti navíc do země chtějí jet.

CK Fischer vypraví první turisty 5. září do střediska Marsa Alam, další pak 8. září do Hurghady.

"Většinu z klientů, kteří měli zakoupený zájezd s odletem 5. a 8. září, jsme telefonicky kontaktovali a přes osmdesát procent z nich mělo zájem letět. Zbylým lidem jsme bezplatně změnili destinaci nebo vrátili peníze," říká mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Stanovisko ministerstva zahraničních věcí, které stále návštěvu Egypta nedoporučuje, cestovka vnímá jako preventivní. Za bezpečností letovisek si CK Fischer podle Osúcha stojí.

"Řídíme se mimo jiné názorem britského ministerstva zahraničí, které vždy přísně dbá na bezpečnost svých občanů, a přesto před cestami do letovisek nevaruje. Britské cestovní kanceláře, včetně velkých hráčů jako Thomas Cook nebo Thomson, dál do Egypta létají," doplňuje Osúch.

Obnovit lety do Egypta se chystá také CK Alexandria - její zákazníci budou do země létat od 16. září, rovněž do letovisek Hurghada a Marsa Alam.

"K obnovení letů jsme se rozhodli po důkladném zvážení aktuálního vývoje a současné situace na místě a také na základě četných dotazů našich klientů. Situaci ale samozřejmě i nadále sledujeme a v případě změn v současném vývoji jsme připraveni opět rychle reagovat," komentuje marketingový zástupce kanceláře Petr Šatný.

Do půlky září je navíc podle něj dost času na to, aby se potvrdilo, že je situace v zemi stabilizovaná a turistům nehrozí nebezpečí.

Vyjádření dalších cestovních kanceláří zjišťujeme


 

Právě se děje

Další zprávy