Českým hospodám nejvíc škodí kouř a protivní číšníci

Veronika Skálová Veronika Skálová
3. 2. 2011 15:31
Ani dobré jídlo nezachrání dojem, když je v lokále zakouřeno.
Cigaretový kouř je podle průzkumu spolehlivý zabiják nálady hostí. Ilustrační foto.
Cigaretový kouř je podle průzkumu spolehlivý zabiják nálady hostí. Ilustrační foto. | Foto: Michal Štůsek

Brno - Neochotná obsluha, nepříliš dobré jídlo, hlučná hudba, ale hlavně odér cigaretového dýmu zpestřující vychutnání oběda nebo večeře.

 Podle průzkumu agentury Czech Tourism se majitelům restaurací určitě vyplatí zakázat v době jídel v „lokále" kouření, nebo alespoň kuřáckou část neprodyšně od té kuřácké oddělit. Právě pach cigaret totiž 41 procent dotázaných uvedlo jako hlavní problém českých restaurací a hospod.

Co zlepšovat mají majitelé restaurací také u personálu - jeho neochotu zmínilo jako hlavní problém celých 21 procent lidí.

Kvalita podávaných pokrmů se dočkala kritiky jen ve 14 procentech případů. Je tedy zřejmé, že investice do špičkového šéfkuchaře může být snadno zmařena neochotou obsluhujícího personálu a nevítaným cigaretovým kouřem.

Už méně důležité závady jsou podle Čechů hlučná hudba (za problém ji označilo 8 procent dotázaných), nedostatek čistoty (7 procent) a dlouhé čekání na jídlo (6 procent).

Na druhou stranu mají ale čeští restauratéři rozhodně co zlepšovat - úplně spokojeno je v českých hospodách jen jediné procento respondentů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy