České spořitelně hrozí milionová žaloba od fotbalistů

Zuzana Kubátová Luděk Mádl Zuzana Kubátová, Luděk Mádl
21. 8. 2013 12:41
Obě strany se už přes půl roku nejsou schopny dohodnout, kolik peněz má banka doplatit.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Několikaletá spolupráce mezi největší tuzemskou bankou a fotbalovým svazem končí nepříjemnou roztržkou. České spořitelně hrozí žaloba od Fotbalové asociace ČR o miliony korun.

Obě strany se už přes půl roku nejsou schopny dohodnout, kolik peněz má banka sportovcům doplatit poté, co skončil její fotbalový sponzoring. O případu jako první informoval v úterním vydání deník Insider.

Podle zdrojů deníku ze sportovních i bankovních kruhů žádají fotbalisté po spořitelně sumu blížící se 15 milionům korun. Spořitelna však vidí nárok zhruba o řád níže - nejvýš kolem milionu. Proto se Fotbalová asociace ČR chce obrátit na soud, o čemž už banku oficiálně informovala.

"Na jaře do spořitelny přišel dopis z právní kanceláře, která pracuje pro fotbalový svaz. Informoval, že se na banku kvůli nedoplacenému sponzoringu chystá soudní žaloba. Od té doby jednání mezi nimi zamrzla," řekl deníku Aktuálně.cz bankéř detailně informovaný o problému.

Spořitelna existenci sporu potvrzuje, nechce jej ale podrobněji komentovat: „S Fotbalovou asociací ČR o podmínkách ukončení sponzoringu jednáme, to je pravda. O detailech ale nemůžeme mluvit," říká mluvčí spořitelny Helena Matuszná.

Česká spořitelna působila jako oficiální partner české fotbalové reprezentace celkem tři sezony od roku 2009. Na obnovení ročních kontraktů se obě strany dřív domlouvaly bez větších problémů. Spořitelna posílala fotbalistům podle této smlouvy každoročně 20 milionů korun, vedle toho jim vyplácela dodatečné finanční dary.

Na sklonku roku 2012 - v době, když už nová sezona byla v plném běhu - oznámila Česká spořitelna oficiálně fotbalovému svazu ukončení sponzorské spolupráce.

Čtěte v deníku Insider

Proč odešla Česká spořitelna od fotbalu? Jak skončí spor o sponzorské miliony?

 

Právě se děje

Další zprávy