České dráhy mění bufety za restaurace. Dvě už fungují

rg
17. 12. 2007 17:30
Nová síť La Rocket má mít do deseti let sto poboček
Foto: České dráhy

Praha - Na nádražích v Pardubicích a v Praze-Libni byly otevřeny první dvě restaurace s názvem La Rocket.

Jsou prvním krokem k vybudování sítě restauračních zařízení, která by do deseti let měla čítat na sto poboček. Informuje o tom server Finanční noviny.

Restaurace provozuje dceřiná společnost Českých drah ČD Restaurant. Ta vznikla letos v dubnu s kapitálem 20 milionů korun. Vybudování jedné pobočky vyšlo asi na 9 milionů korun.

Do regionu po jedné restauraci

Dráhy si chtějí do budoucna ponechat však jen deset restaurací, v každém regionu jednu. Ostatní budou provozovat nájemci na základě franšízy. Deset vlastních restaurací bude sloužit k tréninku franšízantů.

Licence se bude dle předsedy představenstva ČD Restaurant Ivana Morxe prodávat za ceny v rozmezí od několika set tisíc po několik milionů korun.

Značka La Rocket bude označovat tři různé typy občerstvení. Nejmenší variantou bude La Rocket Cafe, což bude bufetový stánek. La Rocket Expres má být samoobslužné rychlé občerstvení a La Rocket Classic bude normální restaurací s obsluhou.

Na příští rok má ČD Restarant naplánováno otevřít pobočky v Děčíně, Olomouci a Ostravě. Chystá se rovněž vybudovat svou vlastní výrobnu lahůdek.

 

Právě se děje

Další zprávy