Česká spořitelna prodala svou dceřinku

Hana Vorlíčková, red eko
5. 12. 2008 11:19
Česká spořitelna prodala stoprocentní podíl v poradenské firmě Consulting ČS
Foto: Česká spořitelna

Praha - Česká spořitelna prodala svůj stoprocentní podíl v poradenské dceřiné společnosti Consulting ČS. Nový majitel - firma Facility, převezme firmu na Nový rok.

Smlouvy o prodeji dceřinky byly podepsány dnes v Praze. Česká spořitelna to uvedla v tiskové zprávě. Cenu transakce nezveřejnila.

„Consulting České spořitelny byl založen v době transformace velkých podniků na trhu s cílem poskytovat poradenství pro Finanční skupinu České spořitelny. V současné době se potřeby změnily a proto jsme se rozhodli najít strategického partnera, který umožní další rozvoj společnosti a bude schopen nabízet ve větší míře poradenství na volném trhu", uvedl Petr Hlaváček, člen představenstva spořitelny.

Podle odborníků transakce nijak nesouvisí s hospodářkou krizí. Jde spíše o to, že banka se bude více zaměřovat na svůj hlavní byznys. Obdobným procesem zakládání dceřinných společností a jejich následného prodeje si prošla většina tuzemských bank.

společnost Consulting ČS zaměstnává dvacítku zaměstnanců. Za rok 2007 hospodařila firma se ztrátou přibližně 2,1 miliónů korun. V letošním roce očekává firma také záporný hospodářský výsledek.

 

Právě se děje

Další zprávy